Mediris Recipe biedt de mogelijkheid om magistrale bereidingen op te zoeken via het Therapeutisch Magistraal Formularium (TMF).

1. Via de knop ‘Zoeken in TMF’ vindt u een officieel referentiewerk terug dat een aantal algemene hoofdstukken en ongeveer tweehonderd magistrale bereidingen bevat.

2. Via de knop ‘Zoeken in TMF’ komt u terecht in onderstaand scherm. Selecteer hier het hoofdstuk dat van toepassing is. (vb. Dermatologie)

3. Selecteer tot welke groep de bereiding behoort. (vb. Anti-infectieuze bereidingen - Antibiotica)Klik op de magistrale bereiding die u wenst voor te schrijven en klik vervolgens op ‘Formule uit TMF toevoegen

4. De bereiding wordt toegevoegd en kan tenslotte worden afgewerkt.