U kan op de volgende manieren een nieuwe consultatie starten:

• Via het tabblad 'Consultaties' > 'Nieuwe Consultatie'
  • Via het tabblad 'Patiënten' > 'Patiëntenlijst' > Kies de juiste patiënt en klik op 'Acties' > 'Nieuwe consultatie'
  • Via een patiëntendossier > 'Nieuw' > 'Nieuwe Consultatie'

Een nieuwe consultatie bestaat uit zes stappen en een samenvatting. Het is aangeraden om na elke stap op 'Bewaren' te klikken.

Stap 1: Patiënt

In de eerste stap dient u de juiste patiënt te selecteren. U kan patiënten opzoeken op geboortedatum, achternaam en voornaam. Indien Mediris Multi in de gehele praktijk gebruikt wordt, kan u hier aanduiden of u deze consultatie met de praktijk wil delen

Stap 2: Betreft

Hier dient u het type consultatie toe te lichten (bv. Raadpleging). Voor meer info over consultatietypes, klik hier.

Stap 3: Contact

Hier dient u de medische bevindingen in te voeren. Er zijn twee vrije invoervelden: een veld om de consultatie uit te schrijven en een veld om een besluit in te voeren.

Het veld om de consultatie uit te schrijven, kan op drie manieren ingevuld worden:

• Door een vrije tekst te schrijven
  • Door een contact-template toe te voegen (Voor meer info hierover, klik hier)
  • Door een bestand te uploaden

4. Nota

Hier kan u (optioneel) een nota toevoegen aan de consultatie. Deze zal niet meegestuurd worden met het verslag. Binnen een praktijk kan u er wel voor kiezen om dit zichtbaar te maken voor uw collega's.

5. Bijlages

U kan bijlages toevoegen aan het patiëntendossier. Door op het plus-icoontje te klikken, kan u de gewenste bijlage  toevoegen aan deze consultatie. Via de knop 'Bijlages toevoegen' kan u ook bestanden uploaden die nog niet in het patiëntendossier staan.

Stap 6: Brieven

Hier kan u de juiste ontvangers selecteren en via het oog-icoontje de brief bekijken of bewerken. De brief wordt in deze stap nog niet verstuurd naar de ontvanger. Hiervoor dient u de consultatie af te werken in stap zeven.

7. Afwerking

Hier krijgt u een overzicht te zien van alles wat u in de vorige stappen genoteerd hebt. Indien u nog een fout opmerkt, kan u op de gewenste stap klikken om dit aan te passen. Tenslotte kan u de consultatie afwerken en eventueel verzenden.