Mediris Specialist voorziet vier vaste parameters: gewicht, lengte, BMI en bloeddruk. Deze kunnen niet worden aangepast, maar u kan zelf wel nieuwe parameters toevoegen via de Instellingen > Parametertypes.

Om een parameter aan te maken dient u het type en de eenheid in te vullen, en dan op de blauwe bewaarknop klikken.

Door op het type te klikken, kan u de parameter bewerken of verwijderen.

U kan één keer per dag parameters registreren voor een patiënt. Dit doet u in het patiëntendossier bij 'Parameters', of tijdens een consultatie in stap 3 'Contact'.