Om een patiëntendossier aan te maken klikt u via het tabblad 'Patiënten' op 'Nieuwe patiënt'.

Hier kan u de patiëntengegevens manueel verder aanvullen. De volgende velden zijn verplicht om in te vullen: geboortedatum, voor- en achternaam. Klik vervolgens op de knop 'Nieuwe patiënt aanmaken'.

Indien u een eHealth-certificaat hebt opgeladen en u geeft het rijksregisternummer van de patiënt in, worden de geboortedatum en de naam automatisch ingevuld.

Een snellere manier om de gegevens in te vullen, is door in het programma eID Viewer de eID van de patiënt uit te lezen en de foto te slepen naar Mediris. Klik hier voor meer informatie.