Mediris Recipe biedt de mogelijkheid om magistrale bereidingen op te slaan om deze achteraf sneller te kunnen voorschrijven. Ook kan u magistrale bereidingen opzoeken in het Therapeutisch Magistraal Formularium (TMF).

Via het tabblad 'Instellingen' kiest u voor 'Magistrale bereidingen'.

Hier kan u via de knop 'Zoeken in TMF' een officieel referentiewerk terugvinden dat een aantal algemene hoofdstukken en ongeveer tweehonderd magistrale bereidingen bevat.

Via de knop 'Nieuwe magistrale bereiding' kan u zelf bereidingen toevoegen volgens het weergegeven principe.

Alle magistrale bereidingen kunnen achteraf steeds bewerkt of verwijderd worden.

De opgeslagen magistrale bereidingen kunnen tijdens het voorschrijven worden opgehaald via de knop 'Mijn bibliotheek'. Meer informatie daarover vindt u hier.