Via het eForm kunnen er Covid-19 Test Prescription Codes worden aangemaakt. Een patiënt heeft een CTPC nodig om getest te mogen worden.

1. Ga naar 'Stap 8 Andere behandeling'. Er is reeds een groene knop zichtbaar om een CTPC aan te vragen. Indien deze knop niet zichtbaar is, kan u hem ophalen door in het menu 'Verwijzing' te kiezen voor 'Verwijzing naar staalafnamecentrum.

2. Klik op de groene knop 'CTPC aanvragen' en vul het eForm verder aan.  De meeste gegevens werden reeds overgenomen uit Mediris. In het eForm wordt ook aangeduid welke gegevens verplicht zijn om in te vullen.

3. Bij 'Stap 4 Gegevens over het staal' klikt u aan dat er geen staal werd afgenomen. De eForm wordt alleen gebruikt om een CTPC aan te maken. Hoe u een labo-aanvraag doet voor een PCR-test kan u hier raadplegen.

4. In 'Stap 6 CTPC' klikt u op 'Vraag CTPC-code aan'. De patiënt kan meteen getest worden op basis van de code die weergeven wordt.