INHOUDSOPGAVE


1. Voorschrijven


U kan zowel in een patiëntendossier of tijdens een consultatie geneesmiddelen voorschrijven. Via de knop "Mijn bibliotheek" kan u snel een geneesmiddel ophalen vanuit uw templates. Deze kan u zelf aanmaken in de instellingen. Meer informatie daarover vindt u hier.


Het is ook mogelijk om manueel geneesmiddelen te selecteren. U kan zoeken op product- of stofnaam. Ook magistrale bereidingen en OTC-producten kunnen toegevoegd worden via het pijltje naast "Productnaam". Vul de gevraagde velden in en klik op de knop "Toevoegen".


Eenmaal alle geneesmiddelen werden toegevoegd, klikt u op de groene knop "Voorschriften verzenden". De patiënt kan vervolgens met zijn eID langs de apotheek gaan.
2. Medicatieschema


Alle actieve geneesmiddelen worden opgenomen in het medicatieschema. Dit schema kan u via de knop "Acties" afdrukken of per mail doorsturen.

 

 

Voor een gedetailleerd schema (ontbijt - middagmaal - avondmaal - voor het slapen), kan 

u bij het toevoegen van een geneesmiddel een gestructureerde posologie invullen en doorklikken op "Toediening".

 

 

Wanneer het schema niet meer actueel is, kan u in het overzicht het geneesmiddel bewerken via de drie puntjes. Daar kan u een einddatum invullen of het volledig verwijderen.