U kan binnen Specialist op verschillende manieren medicatie voorschrijven:

• In het patiëntendossier
  • Tijdens een consultatie
  • In de applicatie Recipe

Patiëntendossier

Onder het tabblad 'Medicatie' kan u medicatie toevoegen voor de patiënt. U kan zoeken op productnaam, stofnaam of OTC of een magistrale bereiding toevoegen. Ook kan u typevoorschriften aanmaken om sneller te kunnen voorschrijven.

Om deze geneesmiddelen voor te schrijven, dient u de gewenste medicatie te selecteren en vervolgens te klikken op 'Voorschrift aanmaken'.

Verder krijgt u via de knop 'Voorschriften bekijken' een overzicht van de aangemaakte voorschriften van deze patiënt. U kan deze voorschriften hier bekijken, kopiëren of afdrukken:

Ook kan u een medicatieoverzicht ophalen dat u kan afdrukken of versturen via mail:

Tijdens een consultatie

U kan tijdens een consultatie op dezelfde manier voorschrijven in stap 3 'Contact'. Ook hier is het belangrijk dat u nog op de knop klikt om het voorschrift effectief aan te maken.