In uitzonderlijke gevallen worden er vaccinaties geregistreerd voor personen die (nog) niet gekend zijn in Vaccinnet.

Nadat deze personen een eerste keer worden aangeboden, zal Vaccinnet deze personen alsnog proberen op te zoeken in het rijksregister. Mediris zal 24h en 48h na de eerste gefaalde registratie deze personen opnieuw aanbieden aan Vaccinnet.


Indien de personen na 24h nog steeds niet gekend zijn in Vaccinnet worden ze opgenomen in de 'Onbekende personen' export, en krijgt u hier een waarschuwing van in de dagelijkse status mail.  Om na te gaan over welke personen het juist gaat, kan u de link in de mail volgen, of kan u de 'Onbekende personen'-export selecteren in Mediris.


In deze export vindt u een lijst van de registraties die Mediris niet automatisch kan opladen in Vaccinnet. U dient deze manueel te registeren op de volgende manier:


1. Manuele registratie in Vaccinnet

U meldt zich aan op Vaccinnet (https://www.vaccinnet.be) en selecteert het profiel van het vaccinatiecentrum.

Via de 'Vaccinatiestatus' -> 'Zoek persoon' zoekt u de juiste persoon op op basis van de naam, voornaam en geboortedatum.


Alle gegevens die u nodig hebt om de vaccinatie te registeren (datum, toegediend vaccin en lotnummer) vindt u in de Mediris-export.


Als de persoon ook op deze manier niet terug te vinden in Vaccinnet dient u contact op te nemen met uw regio-verantwoordelijke.


2. Registratie bevestigen in Mediris

Om te vermijden dat Mediris steeds opnieuw de gefaalde registraties gaat aanbieden aan Vaccinnet, en om de foutboodschap in Mediris op te lossen dient u de registratie in Mediris manueel te bevestigen.


U gaat hiervoor naar uw Mediris-programma en klikt op 'Contacten'. (Opgelet, om deze acties uit te voeren dient u beheerder te zijn.)


Via de knop 'Uitgebreid zoeken' kan u de juiste registratie in Mediris opzoeken op basis van de naam of het rijksregisternummer van de patiƫnt. Belangrijk hierbij is dat u zeker de juiste datum-selectie gebruikt.


Om de manuele registratie te bevestigen klikt u in het zoekresultaat op de datum in de juiste rij.


In de pop-up die opent kan u vervolgens klikken op 'Manueel geregistreerd in Vaccinnet'. Het is niet nodig om achteraf de wijzigingen nog eens te bewaren.