INHOUDSOPGAVE

Inloggen via eHealth


Om voorschriften te valideren hebt u een geldige eHealth-sessie nodig. Deze kan u bekomen door aan te melden via itsme of met uw eID via volgende link:


https://recipe.mediris.be/voorschriften/?forceIAMConnect=true


Let op: het is belangrijk om het profiel van arts te selecteren wanneer hierom gevraagd wordt.

Indien nodig kan u de handleiding hier terugvinden.


U kan de oplossingen voor de meest voorkomende problemen terugvinden in dit artikel.
Voorschriften valideren


In het tabblad 'Voorschriften' krijgt u een overzicht van alle openstaande voorschriften. Per patiënt kan u zien over welk RVT het gaat en, via het huisje, van welke apotheek het voorschrift afkomstig is.


U kan een voorschrift in detail bekijken en indien nodig de terugbetalingsregeling bepalen via de knop Acties > Bewerken. Om het te valideren kiest u voor 'Verzenden'.

Om alle voorschriften in één keer te valideren, vinkt u eerst het vakje naast 'Datum' aan. Vervolgens klikt u links bovenaan op Acties en ten slotte op Verzenden. Als een Recipe-ID zichtbaar is, werden de voorschriften correct aangemaakt. 


 Medicatieschema


Ook kan u het medicatieschema van een bepaalde patiënt raadplegen, op voorwaarde dat de apotheek dit beschikbaar heeft gemaakt. Selecteer hiervoor een patiënt door op de naam te klikken of door deze rechts bovenaan op te zoeken.


Verder kan u hier de standaard terugbetalingsinstructie registreren en nagaan over welk RVT en welke apotheek het gaat.

Voorschriften weigeren


Bent u het niet eens met de inhoud van een voorschrift? Is de patiënt niet bij u gekend? Dan kan u het voorschrift weigeren. Doe dit via de knop Acties > Herroepen. U kan dan ook de reden van herroeping meegeven, deze wordt naar de apotheek in kwestie gecommuniceerd.