In dit artikel krijgt u een overzicht van de meest voorkomende vragen of problemen bij het valideren van de voorschriften. Indien de oplossing voor uw probleem hier niet bij staat, kan u ons contacteren op suppport@mediportal.be.

INHOUDSOPGAVE

________________________________________________________________________________

Rijksregisternummer niet teruggevonden

Indien u bovenstaande foutmelding krijgt, werd uw rijksregisternummer nog niet geregistreerd in uw account. Hierdoor kan u nog niet inloggen via itsme of met uw eID.

Oplossing: U mag een mailtje sturen naar support@mediportal.be met vermelding van uw rijksregisternummer. We houden u dan op de hoogte wanneer u kan inloggen.

________________________________________________________________________________

Ongeldige eHealth-sessie

Indien u bovenstaande melding te zien krijgt bij het valideren van de voorschriften, betekent dit dat u niet correct ingelogd bent.

Oplossing: U dient in dit geval af te melden en opnieuw aan te melden via itsme of met uw eID. De handleiding kan u hier terugvinden.

Let opbij inloggen via eID/itsme is het belangrijk dat u het profiel van arts selecteert.

________________________________________________________________________________

Ontbrekend telefoonnummer

Deze melding geeft aan dat u nog een telefoonnummer dient toe te voegen aan uw gegevens. Het invullen van een telefoonnummer is verplicht en kan door de apotheek gebruikt worden in geval van vragen.

Oplossing: U kan een telefoonnummer toevoegen in de instellingen onder 'Account'. Deze wijziging dient onderaan te worden bewaard.

________________________________________________________________________________

Foutieve patiënt of geneesmiddelen

Indien u in de inhoud van de voorschriften een fout opmerkt, bijvoorbeeld een patiënt die u niet kent, dient u de apotheek te contacteren die het voorschrift heeft klaargezet.

U kan nagaan over welke apotheek het gaat door met uw muis op het huisje te staan:

________________________________________________________________________________

Ontbrekend medicatieschema

Het medicatieschema is enkel zichtbaar als Mediris dit aangeboden krijgt van de apotheek. Als er geen medicatieschema beschikbaar is voor een patiënt, kan u best contact opnemen met de apotheek in kwestie.