Tijdens een consultatie kan u in de stap 'Contact' medicatie voorschrijven. Geneesmiddelen kunnen op drie manieren worden toegevoegd:

• Door te zoeken op productnaam of stofnaam. Ook is het mogelijk OTC-producten en magistrale bereidingen toe te voegen.
  • Via 'Mijn bibliotheek' kan u uw voorschrijftemplates ophalen. Op die manier kan u medicatie sneller toevoegen.
  • Via de knop 'Patiëntendossier' kan u de actieve medicatie uit het dossier toevoegen aan de consultatie.

Nadat u de juiste medicatie hebt geselecteerd, kan u deze elektronisch voorschrijven via de groene knop 'Voorschriften verzenden'.

Indien het niet mogelijk is om het voorschrift elektronisch aan te maken (bv. wanneer de patiënt geen geldig BIS- of rijksregisternummer heeft), kan u ook een papieren voorschrift genereren en afdrukken. Dat kan via de knop 'Acties'.