1. Klik op 'Nieuw contact via eFact' en geef het rijksregisternummer van de patiënt in. Het rijksregisternummer wordt onthouden. Bij het indienen van een volgende prestatie kan u de patiënt ophalen op naam of via het tabblad 'Patiënten'.

2. Selecteer het 'type contact' indien u via de instellingen 'typeconsultaties' hebt aangemaakt.

3. 'Toon voorschrijver' moet worden ingevuld als het gaat om een prestatie op voorschrift. Klik op het vergrootglas en zoek de zorgverlener op. Door op het plusteken te klikken kan u de voorschrijver toevoegen aan de prestatie.

4. Selecteer vervolgens de rechtvaardiging. Zonder rechtvaardiging zal deze prestatie niet worden aanvaard door de mutualiteit.

5. Geef de prestatiecode in en werk tenslotte de prestatie af.

6. 'Bereken supplementen automatisch': hiermee wordt bedoeld dat het remgeld automatisch berekend wordt indien u via 'consultatietypes' hebt bepaald dat u een extra supplement wil innen voor de betreffende consultatie of prestatiecode.

7. Met 'Naar eBox Verzenden' wordt bedoeld dat er een bewijs van betaling wordt doorgestuurd naar de eBox van de patiënt. U kan per patiënt bepalen of u dit wil aanvinken. In de algemene instellingen kan u dit in- of uitschakelen. Elke Belgische burger beschikt over een eBox.