Om laboresultaten te ontvangen dient u uw eHealth-certificaat op te laden in uw Mediris-account.

In het postvak 'Labo's' worden alle laboresultaten ontvangen. Mediris Multi+ ondersteunt volgende functionele types:

• HDM-LAB
  • ALA-LAB

Deze laboresultaten worden, indien dossier en resultaat voorzien zijn van een rijksregisternummer, automatisch in het patiëntendossier geplaatst.  Laboresultaten waar geen rijksregisternummer op vermeld wordt, moeten manueel worden toegewezen aan het patiëntendossier. Als op het laboresultaat een rijksregisternummer wordt vermeld maar geen werd geregistreerd in het patiëntendossier dan zullen deze resultaten ook handmatig gekoppeld moeten, worden.

Door te klikken op het rode bel-icoon bovenaan de pagina, worden meldingen weergeven van ontvangen laboresultaten of verslagen.  Door het menu van tabblad 'Berichten' te openen , wordt ook een cijfer getoond van het aantal ontvangen laboresultaten.

Een laboresultaat manueel toewijzen aan een patiëntendossier:

Door links een bericht aan te klikken, krijgt u aan de rechterzijde een weergave van wat u hebt ontvangen. Via de blauwe knop kan u op 'Labo toewijzen' klikken. Er opent een pop-up waar u een overzicht krijgt van patiëntendossiers met overeenkomstige gegevens.

Indien geen patiëntendossier gevonden werd voor het ontvangen resultaat, kan u meteen een nieuw patiëntendossier aanmaken, de gegevens in het laboverslag worden overgenomen of kunnen manueel worden aangevuld.

Klik hier voor meer informatie over het ontvangen van verslagen.