INHOUDSOPGAVE

Waarom een eHealth-certificaat aanvragen?

  • Door een eHealth-certificaat op te laden in Mediris hebt u gedurende drie jaar een geldige eHealth-sessie. Deze hebt u nodig voor o.a. de volgende zaken: opvragen van de verzekerbaarheid, elektronisch factureren, elektronisch voorschrijven en elektronisch brieven ontvangen. 
     
  • U kan ook gedurende 24 uur een geldige eHealth-sessie bekomen door in te loggen via itsme of met uw eID. In het geval van storingen op het platform van de overheid kan het echter voorkomen dat het niet mogelijk is om in te loggen via eHealth. Indien u in dat geval uw eHealth-certificaat hebt opgeladen, kan u toch nog steeds van alle functies gebruik maken.

 

 

Uw eHealth-certificaat opladen in Mediris


Surf naar https://login.mediris.be/ en log in op uw Mediris-account. U komt vervolgens uit op uw accountinstellingen waar u naar het onderdeel "eHealth" dient te scrollen. Klik op "Instellen":

 

 

Klik op de knop "Bladeren" en zoek uw eHealth-certificaat tussen uw bestanden. Geef vervolgens het wachtwoord in dat u hebt gekozen bij het aanmaken van het certificaat en klik ten slotte op 'Bijwerken'.

 

 

  

Waar vind ik mijn eHealth-certificaat?

Windows


Uw eHealth-certificaat bevindt zich op de volgende plek:

Local Disk (C-schijf) > Gebruikers > [Uw naam] > eHealth > Keystore

 Mac


Via de Finder zoekt u naar het mapje 'eHealth'. Klik vervolgens op 'Keystore' en selecteer het eHealth-certificaat:

 Ondervindt u problemen bij het opladen van uw certificaat? Klik dan hier.