U hebt een geldige eHealth-sessie nodig voor de volgende functies in Mediris: de verzekerbaarheid van de patiënt opvragen, elektronisch factureren, elektronisch voorschrijven en elektronisch verslagen ontvangen.

Om een geldige eHealth-sessie te bekomen hebt u twee opties:

Werkwijze opladen eHealth-certificaat

1. Om uw eHealth-certificaat op te laden, klikt u op 'Instellingen' en gaat u naar de accountinstellingen.

2. Links in de kantlijn klikt u op 'eHealth. Er  'eHealth-certificaat instellen'.

3. Klik op 'Kies bestand' en zoek uw certificaat in uw bestanden:

Windows: u vindt uw certificaat terug op de C-schijf, hierin staat de map 'Gebruikers of Users'. In deze map vindt u uw eigen naam terug. Hierin wordt de map 'eHealth' weergegeven. Daarin zit een mapje 'Keystore' dat het eHealth-certificaat bevat. Indien u geen map met eigen naam vindt, zal het mapje eHealth in één van de mappen staan die weergegeven worden.

MacBookvia Finder zoekt u het mapje eHealth. Hierin vindt u de keystore-map terug met daarin uw certificaat.

4. Geef het wachtwoord in dat u hebt aangemaakt tijdens het aanvragen van uw certificaat. Klik op           'Bijwerken'.

Indien u problemen ondervindt bij het opladen van uw certificaat, controleer dan zeker de grootte van het bestand. Indien dit slechts 3KB is, dient u het certificaat nog te vervolledigen. Hoe u dat doet, leest u hier.