In 'Stap 1 Patiënt' kan u de patiëntengegevens registreren. Bij het invoeren van het rijksregisternummer worden de geboortedatum, achternaam en voornaam automatisch ingevuld, deze gegevens zijn tevens verplicht in te vullen.

Indien een patiënt reeds gekend is, kan u hem/haar opzoeken op geboortedatum of achternaam aan de hand van het vergrootglas.

De patiëntengegevens kunnen ook worden ingevuld door de eID van de patiënt uit te lezen met behulp van een kaartlezer en het programma eID Viewer. Bij het uitlezen van de eID kan tevens een therapeutische relatie worden aangemaakt.

De therapeutische relatie is nodig om de Sumehr van de patiënt te raadplegen, toegang te krijgen tot de hubs en de GMD-houdende arts te kunnen ophalen. Via de knop 'Historiek contacten' kan u ook de voorgaande consultatie(s) van de patiënt ophalen.

Stap 2: Huisarts