Het kan lastig zijn om telkens het rijksregisternummer of andere gegevens van de patiënt manueel te moeten ingeven. Daarom is het in al onze applicaties mogelijk om de eID van de patiënt uit te lezen. Zo worden de nodige gegevens automatisch overgenomen naar Mediris.

BENODIGDHEDEN

• Kaartlezer
  • eID Viewer-software

De eID Viewer-software kan u rechtstreeks downloaden via de website van de overheidU dient zowel de eID-software als de eID Viewer te downloaden:

Eenmaal geïnstalleerd mag u de eID Viewer openen bovenop het Mediris-scherm. Steek de eID van de patiënt in de kaartlezer. Wanneer de gegevens uitgelezen zijn, sleept u de pasfoto naar Mediris.