Mediris Recipe biedt de mogelijkheid om magistrale bereidingen op te zoeken via het Therapeutisch Magistraal Formularium (TMF) en eigen magistrale bereidingen op te slaan.

Via het tabblad 'Instellingen' in het onderdeel 'Magistraal' kan u aan de hand van de knop ‘Zoeken in TMF’ een officieel referentiewerk terugvinden dat een aantal algemene hoofdstukken en ongeveer tweehonderd magistrale bereidingen bevat.

Om magistrale bereidingen op te slaan kiest u voor 'Magistrale bereiding toevoegen'.

Geef de bereiding in volgens het weergegeven principe en klik vervolgens op 'Magistrale bereiding toevoegen'.

De magistrale bereiding wordt bewaard. Op dezelfde manier kan u onbeperkt magistrale bereidingen toevoegen. Elke magistrale bereiding kan u ook verwijderen of bewerken.

Hoe u een magistrale bereiding kan voorschrijven vindt u hier terug.