Na het ingeven van de patiëntengegevens kiest u in het onderdeel 'Geneesmiddelen' voor 'Magistrale bereiding'.

Geef de bereiding in volgens het weergegeven principe.De datum van uitvoerbaarheid staat standaard ingesteld op één jaar, maar is aanpasbaar. Verder kan u het aantal voorschriften bepalen en of deze zichtbaar mogen zijn op de eID van de patiënt. Tenslotte klikt u op 'Toevoegen' om het voorschrift klaar te zetten.

Als u reeds magistrale bereidingen hebt opgeslagen in de instellingen, kan u deze hier ophalen via 'Mijn bibliotheek' onder 'Magistrale bereidingen'. Meer informatie daarover vindt u hier.

Wanneer u de gewenste producten hebt toegevoegd, klikt u op 'Verzenden'. Als alles correct verloopt, wordt er voor elk geneesmiddel een voorschrift aangemaakt met bijbehorende Recipe-ID (RID). De voorschriften zijn nu ook beschikbaar op de eID van de patiënt.

Hoewel dit niet langer nodig is, kan u de voorschriften ook nog afdrukken (op A4-formaat) of verzenden via mail. Voor het doorsturen via mail hebt u de keuze om enkel de barcode te verzenden (volgens de bepalingen van de GDPR) of het volledige voorschrift.