Geef de rijksregisternummer/naam van de patiënt in en kies in het onderdeel 'Geneesmiddelen' voor 'Magistraal'. Wanneer u reeds magistrale bereidingen hebt opgeslagen, kan u deze ophalen via de knop 'bereiding zoeken'.

Geef de bereiding in volgens het weergegeven principe en bepaal vervolgens het aantal voorschriften, de datum van uitvoerbaarheid en de zichtbaarheid. De datum van uitvoerbaarheid staat standaard ingesteld op één jaar, deze kan u wijzigen naar drie maanden of een datum naar keuze. Met 'Zichtbaarheid' wordt gevraagd of de voorschriften zichtbaar mogen worden gemaakt op de eID van de patiënt.

Klik tenslotte op 'Afwerken', wanneer het Recipe-Id verschijnt, werd het voorschrift correct aangemaakt. Bij een ingeschakelde zichtbaarheid zal de patiënt dit met zijn/haar eID meteen kunnen afhalen bij de apotheek. De mogelijkheid om te mailen en/of afdrukken blijft beschikbaar.

Hoe u magistrale voorschriften kan opslaan vindt u hier terug.