U kan uw Mediris-account extra beveiligen door de tweestapsauthenticatie in te schakelen. Dit kan op twee manieren:

• Via de Authenticator-app (aanbevolen)
  • Via sms

Tweestapsauthenticatie via de Authenticator-app

Om dit in te schakelen, dient u een Authenticator-app op uw gsm te downloaden. Dit kan u doen in de Play Store (Android) of in de App Store (iOS):

Vervolgens klikt u op 'Klik hier om 2-staps authenticatie via een smartphone-app in te stellen'.

Er verschijnt een QR-code, deze dient u aan de hand van de applicatie te scannen. Hierna wordt een code gegenereerd in de app. Deze code geeft u in Mediris in, waarna u met de blauwe knop bevestigt de authenticatie te willen inschakelen.

Tweestapsauthenticatie via sms

We raden steeds aan om de tweestapsauthenticatie in te schakelen via een Authenticator-app. Indien u dit via sms instelt, kan het zijn dat u de sms niet ontvangt wegens slecht bereik.

Indien u dit toch wilt activeren, kiest u voor 'Klik hier om 2-staps authenticatie via SMS in te stellen'. Hiervoor dient een geldig GSM-nummer geregistreerd te zijn bij uw gegevens.

Vervolgens wordt een activatiecode verstuurd naar dat nummer, dit geeft u in Mediris in.