Waarom tweestapsauthenticatie?

Door de tweestapsauthenticatie te activeren voegt u een extra beveiliging toe aan uw Mediris-account. Het is dan niet meer voldoende om in te loggen met enkel een wachtwoord. Dit wordt aangevuld door iets dat enkel u hebt, bijvoorbeeld uw gsm of eID.

Bovendien zijn sommige Mediris-functies enkel beschikbaar indien de tweestapsauthenticatie werd ingeschakeld. Het gaat hier bijvoorbeeld om het raadplegen van de hubs en het exporteren van gegevens.

Hoe instellen?

Surf naar https://login.mediris.be/ en log in op uw Mediris-account. U komt vervolgens uit op uw accountinstellingen waar u naar het onderdeel 'Beveiliging' dient te scrollen.

Authenticator-app (aanbevolen)

Om dit in te schakelen, dient u een Authenticator-app op uw gsm te downloaden. Dit kan u doen in de Play Store (Android) of in de App Store (iOS):

Vervolgens klikt u in Mediris op 'Klik hier om 2-staps authenticatie via een smartphone-app in te stellen'.

Er verschijnt een QR-code, deze dient u aan de hand van de applicatie te scannen. Hierna wordt een code gegenereerd in de app. Deze code geeft u in Mediris in, waarna u met de blauwe knop bevestigt de authenticatie te willen inschakelen.

Sms-code

We raden steeds aan om de tweestapsauthenticatie in te schakelen via een Authenticator-app. Indien u dit via sms instelt, kan het zijn dat u de sms niet ontvangt wegens slecht bereik.

Indien u dit toch wilt activeren, kiest u voor 'Klik hier om 2-staps authenticatie via SMS in te stellen'. Hiervoor dient een geldig GSM-nummer geregistreerd te zijn bij uw gegevens.

Vervolgens wordt een activatiecode verstuurd naar dat nummer, dit geeft u in Mediris in.

Inloggen via eHealth

Inloggen via itsme of met de eID is een vorm van tweestapsauthenticatie. Indien u zich aanmeldt als arts worden hiermee bovendien enkele eHealth-functies geactiveerd. Meer informatie vindt u hier.