Mediris biedt de mogelijkheid om op verschillende manieren in te loggen. Met een e-mailadres en een wachtwoord, via eHealth of via twee-staps authenticatie.

U kan uw Mediris-account extra beveiligen door de twee-staps authenticatie in te schakelen. Dit kan op twee manieren:

  • Via sms-code 
  • Via de authenticator-applicatieTwee-staps authenticatie via SMS

Bij elke inlogpoging zal een sms-code worden verstuurd naar het gsm-nummer dat u hebt geregistreerd. Zonder deze code zal u geen toegang hebben tot uw profiel. Het is echter wel mogelijk om bij een tweede inlogpoging het toestel te onthouden zodat u slechts enkele keren per maand de sms-code moet ingeven.Bij een tweede keer inloggen via SMS-code kan u aanvinken om geen SMS-code meer te ontvangen voor dit toestel:


Twee-staps authenticatie via authenticator applicatie

Om gebruik te maken van de authenticator applicatie dient u eerst de twee-staps authenticatie via SMS in te schakelen. Vervolgens kan u klikken op 'Twee-staps authenticatie via een app op uw smartphone'. 

Er verschijnt een QR-code, deze dient u aan de hand van de applicatie in te scannen. Er wordt een code gegenereerd in de app. Deze code geeft u in en u bevestigd tenslotte de twee-staps authenticatie te willen instellen. De app 'Microsoft Authenticator' kan u downloaden in de App Store (iOS) of Play Store (Android).