Waarom inloggen via eHealth?

• Door in te loggen via eHealth bekomt u als arts gedurende 12 uur een geldige eHealth-sessie. Deze hebt u nodig voor o.a. de volgende zaken: opvragen van de verzekerbaarheid, elektronisch factureren en elektronisch voorschrijven.

• Deze manier van aanmelden is ook een vorm van tweestapsauthenticatie. Hierdoor is uw account extra beveiligd.

Hoe inloggen via eHealth?

Surf naar https://login.mediris.be/ en klik op de groene knop 'Inloggen met Itsme / eID':

Hier maakt u de keuze tussen itsme of eID:

Inloggen via itsme

Vul het gsm-nummer in van de smartphone waarop de itsme-app geïnstalleerd staat:

Open de itsme-app op uw smartphone en klik op de aanvraag om in te loggen:

Hierna dient u het profiel te selecteren. Indien u gebruik wilt maken van de eHealth-functies, is het belangrijk dat u kiest voor het profiel van arts:

Inloggen met eID

Sluit de kaartlezer aan, steek uw eID in de kaartlezer en kies voor 'Aanmelden':

Selecteer het juiste certificaat en klik op 'OK':

Geef de pincode in van uw eID:

Hierna dient u het profiel te selecteren. Indien u gebruik wilt maken van de eHealth-functies, is het belangrijk dat u kiest voor het profiel van arts: