Om van start te kunnen gaan met de Mediris-software hebt u eerst toegang nodig tot een van onze applicaties.

Is dat nog niet geval? Vraag uw proefperiode nu aan op onze website of via info@mediportal.be!

a. Wachtwoord instellen

U kan een wachtwoord kiezen voor uw account via https://login.mediris.be/. Klik rechts bovenaan op "Activeer uw account" en vul uw e-mailadres in. Vervolgens zal u een e-mail ontvangen waarmee u het wachtwoord zal kunnen instellen.

b. Inloggen via itsme / met de eID

Het is ook mogelijk om in te loggen via itsme of met uw eID. Meer informatie daarover vindt u hier terug.

Krijgt u de foutmelding dat uw rijksregisternummer niet gekend is? Activeer dan eerst uw account zoals hierboven uitgelegd. Vervolgens kan u uw rijksregisternummer registreren in uw account, waardoor inloggen via itsme of met uw eID de volgende keer wel mogelijk zal zijn.

c. Account configureren

Eenmaal ingelogd kan u beginnen met de configuratie van uw account.

• Bent u arts en dient u gebruik te maken van de eHealth-functies zoals elektronisch factureren of voorschrijven? Laad dan zeker uw eHealth-certificaat op (klik hier voor de handleiding).

• Vul voor het gebruik van Mediris eAttest uw KBO-nummer in bij de algemene instellingen.
  • Bij Mediris eFact moet u naast uw KBO-nummer ook uw rekeningnummer invullen (meer info).

• Om te kunnen voorschrijven via Mediris Recipe moet een telefoonnummer worden ingevuld in uw accountinstellingen (meer info).