1. Om de voorschriften te valideren hebt u een geldige eHealth-sessie nodig. Hiervoor dient u zich aan te melden op https://login.mediris.be/ via de groene knop 'Aanmelden via eHealth'. Indien u automatisch aangemeld wordt, moet u zich eerst afmelden en dan aanmelden via eHealth.
    Een stappenplan met screenshots voor het aanmelden via eHealth, vindt u hier.

2. Om de openstaande voorschriften te bekijken en te valideren gaat u naar het tabblad 'Voorschriften'.

3. Hier krijgt u een overzicht van alle openstaande voorschriften. U kan deze in detail bekijken via de knop Acties > Bekijk.

Indien u op de naam klikt, kan u alle voorschriften ophalen voor deze patiënt met een overzicht van de voorgeschreven medicatie en posologie.

4. U kan de voorschriften individueel valideren via de knop Acties > Verzenden. Om alle voorschriften in één keer te valideren, klikt u eerst op het bolletje naast 'Datum' om alles te selecteren, vervolgens klikt u op Acties en tenslotte op Verzenden. De status 'Te verzenden' verandert naar 'Verzonden'.

Statuswijziging 'Te verzenden' naar 'Verzonden':