Mediris Recipe maakt het verkrijgen van een akkoord tot terugbetaling voor  het “hooggedoseerde” quadrivalente influenzavaccin Efluelda® nog eenvoudiger voor u als arts.


Zodra het influenzavaccin Efluelda® wordt besteld bij de apotheek van het rusthuis van uw patiënt, zal, zoals u reeds gewend bent, het voorschrift voor deze medicatie ook verschijnen in Mediris Recipe.


Het Efluelda®-influenzavaccin wordt echter terugbetaald door het RIZIV indien er wordt voldaan aan enkele voorwaarden (zie ook https://www.riziv.fgov.be/nl/themas/kost-terugbetaling/door-ziekenfonds/geneesmiddel-gezondheidsproduct/terugbetalen/Paginas/terugbetaling-vaccin-seizoensgriep.aspx dd 21/08/2023). De aanvraag voor een akkoord tot terugbetaling kan op elektronische wijze worden verstuurd naar de mutualiteit.


In samenwerking met de fabrikant (Sanofi) werd in Mediris Recipe een systeem van automatische aanvraag voorzien voor dit vaccin. Concreet wil dit zeggen dat we meteen een akkoord zullen aanvragen als u het voorschrift Efluelda® vaccin valideert in de toepassing. U hoeft hiervoor geen extra stappen te ondernemen.De voorschriften waarvoor deze automatische aanvraag zal worden gestart kan u herkennen aan het groene 'akkoord'-icoontje naast de naam.


U kan de voorschriften zowel individueel valideren als in bulk (met de checkboxes vooraan) valideren om de automatische aanvraag op te starten.


De aan te vragen en aangevraagde akkoorden kan u ook steeds opvolgen via het tabblad 'Akkoorden' bovenaan.