Inloggen

Om voorschriften te valideren hebt u een geldige eHealth-sessie nodig. Een geldige eHealth-sessie kan u bekomen door aan te melden met eID of Itsme via volgende link:

https://recipe.mediris.be/voorschriften/?forceIAMConnect=true

Wanneer het niet mogelijk is in te loggen via eID of Itsme kan u zich ook aanmelden via uw Mediris-account op https://recipe.mediris.be/voorschriften/. Om voorschriften te kunnen valideren dient het eHealth-certificaat opgeladen te zijn in uw account. Meer informatie hierover vindt u hier

Voorschriften valideren

Om de openstaande voorschriften te bekijken en te valideren gaat u naar het tabblad 'Voorschriften'.

Hier krijgt u een overzicht van alle openstaande voorschriften. U kan deze in detail bekijken via de knop Acties > Bekijk.

Indien u op de naam klikt, kan u alle voorschriften ophalen voor deze patiënt met een overzicht van de voorgeschreven medicatie en posologie.

U kan de voorschriften individueel valideren via de knop Acties > Verzenden. Om alle voorschriften in één keer te valideren, klikt u eerst op het bolletje naast 'Datum' om alles te selecteren, vervolgens klikt u op Acties en tenslotte op Verzenden. De status 'Te verzenden' verandert naar 'Verzonden'.

Statuswijziging 'Te verzenden' naar 'Verzonden':