Via het tabblad "Huisbezoeken" krijgt u een overzicht van de huisbezoeken die aan u zijn toegekend. Om de gegevens van een patiënt te noteren klikt u op "Registreer nieuw contact".
Krijgt u geen contacten te zien? Vraag dit even na bij het onthaal.
1. Patiënt
Door het rijksregisternummer van de patiënt in te vullen zal u elektronisch kunnen voorschrijven en factureren. Wanneer u de eID van de patiënt uitleest, zal er ook nog een therapeutische relatie worden aangemaakt met de patiënt. Dat betekent dat u de hubs, de Sumehr, het medicatieschema etc. kan bekijken voor deze patiënt. Meer informatie leest u hier.
2. Huisarts
Wanneer het rijksregisternummer van de patiënt werd ingevuld, zal in deze stap automatisch de GMD-houder verschijnen. U kan deze nog aanpassen of verwijderen indien nodig.
3. Betreft
In geval van een gewone wachtdienst zullen deze gegevens al ingevuld zijn. Pas aan indien nodig.
4. Subjectief
Hier kan u de anamnese registreren. U kan de juiste termen opzoeken via de zoekbalk of een selectie maken in de ICPC2-codes. Afhankelijk van de wachtpost is coderen verplicht.
Onderaan hebt u een vrij veld voor de symptomen.
5. Objectief
Hier kan u het klinisch onderzoek uitschrijven en de parameters registreren.
6. Evaluatie
Hier moet u de urgentie van het contact evalueren en een diagnose stellen. De codering hiervan werkt hetzelfde als in de stap "Subjectief", namelijk via het zoekveld of via een selectie uit de ICPC2-boomstructuur. Er is ook weer een vrij veld voorzien.
7. Medicatie
Hier kan u geneesmiddelen voorschrijven. Hiervoor dienen volgende zaken in orde te zijn:
- U hebt een geldige eHealth-sessie nodig. Klik hier voor meer info.
- U hebt een telefoonnummer ingevuld in uw accountinstellingen. Enkel het veld voor het gsm-nummer is niet voldoende.
- Voor elektronisch voorschrijven moet het rijksregisternummer van de patiënt zijn ingevuld. Zo niet, dan kan u nog kiezen om een klassiek voorschrift aan te maken.
Zoek het juiste geneesmiddel op in de zoekbalk. Dat kan op productnaam, stofnaam of OTC-product. Vul de posologie in en bevestig. Het voorschrift is aangemaakt wanneer de Recipe-ID (RID) verschijnt. De patiënt kan met de eID naar de apotheek gaan, maar u kan indien nodig het bewijs van voorschrift ook nog afdrukken of doormailen.
8. Andere behandeling
In deze stap kan u nog enkele bijkomende zaken registreren:
- Technische prestaties: de prestatiecodes worden dan automatisch toegevoegd aan de erelonen
- Verwijzing: zo kan u verwijsbrieven opmaken voor bv. de spoeddiensten, een specialist, een kinesist, ... De verwijsbrieven naar de spoeddiensten worden doorgaans elektronisch verstuurd, maar we raden aan om deze alsnog af te drukken en mee te geven met de patiënt
- Labo-onderzoek: bv. voor een bloed- of urineonderzoek
- Andere behandeling: hiermee kan u een vaccin, inspuiting of een wondzorg registreren
9. Ongeschiktheid
Hier kan u een ongeschiktheidsattest aanmaken, voor de werkgever en/of voor de mutualiteit. Vul hiervoor de gevraagde gegevens aan.
10. Ereloon
Hier krijgt u een overzicht van de prestatiecodes. Deze worden automatisch opgehaald op basis van het contacttype, het tijdstip en eventuele technische prestaties die u registreerde. Vul verder aan indien nodig. Hoe de betaling tijdens een gewone wachtdienst verloopt, verschilt van wachtpost tot wachtpost. Bij vragen kan u zich richten aan de wachtpostmanager.
Tijdens een weekwacht kan u de prestaties zelf registreren via Mediris eFact indien u een actieve licentie hebt. Zo niet, dan kan u de erelonen manueel registreren op de software die u in uw praktijk gebruikt.
11. Afwerking
In deze laatste stap kan u het contact afwerken en verzenden naar de huisarts. Via de pop-up krijgt u nog een paar extra opties, bv. dat u een kopie van het verslag wilt ontvangen of dat u het verslag wilt publiceren op de hubs.