Voor het gebruik van Mediris Recipe in het kader van rust- en verzorgingstehuizen kan u als apotheker toegang krijgen tot het Recipe Dashboard. Hier kunnen voorschriften worden toegevoegd en verwijderd. Ook zijn er enkele exports beschikbaar.

Bent u nog niet opgestart met dit project maar hebt u wel interesse? Neem gerust contact met ons op via info@mediportal.be.

INHOUDSOPGAVE

1. Voorschriften importeren

(Voor apotheken die voorschriften afleveren aan een groot aantal RVT's (> 10) is dit onderdeel niet van toepassing. Hoe zij voorschriften kunnen opladen, wordt bij de opstart persoonlijk toegelicht.)

Onderaan het dashboard kan u csv-bestanden opladen met daarin de te valideren voorschriften. Deze worden opgeladen in het Mediris-account van de juiste artsen waarna zij de voorschriften kunnen verzenden.

2. Overzichten exporteren

Bovenaan het dashboard kan u aan de hand van enkele exports meer informatie krijgen over de voorschriften die u eerder oplaadde.

(1) Links kan u de exports terugvinden van de nog openstaande voorschriften en de recent gevalideerde/geweigerde voorschriften (van de voorbije 24 uur of de voorbije maand). Ook is er een overzicht beschikbaar van de inactieve artsen, d.w.z. artsen die de afgelopen zes maanden niet op Mediris hebben ingelogd.

(2) In het midden kan u een datumbereik selecteren waarvoor u dan de gevalideerde en geweigerde voorschriften kan ophalen.

(3) Rechts kan u alle openstaande voorschriften ophalen voor een specifieke arts of voor een specifieke instelling.

3. Voorschriften verwijderen

Ten slotte is het ook mogelijk om bepaalde voorschriften weer te verwijderen. Zo zijn deze niet meer zichtbaar voor de arts. Hiervoor kan u zoeken op:

• Unieke ID
  • Rijksregisternummer van de patiënt (via geavanceerd zoeken)
  • RIZIV-nummer van de arts (via geavanceerd zoeken)
  • Naam van de instelling (via geavanceerd zoeken)

Selecteer de juiste voorschriften. Links naast het RIZIV-nummer van de arts kan u alle voorschriften selecteren. Deze kan u dan vervolgens via de knop 'Acties' verwijderen.