Klik op 'Nieuw contact via eAttest' en geef de naam of rijksregisternummer van de patiënt in.

Selecteer het 'type contact' indien u via de instellingen 'typeconsultaties' hebt aangemaakt. Meer informatie over typeconsultaties vindt u hier

Toon voorschrijver' moet worden ingevuld als het gaat om een prestatie op voorschrift. Klik op het vergrootglas en zoek de zorgverlener op. Door op het plusteken te klikken kan u de voorschrijver toevoegen aan de prestatie.

OPGELETGoogle (autocomplete) suggereert een lijst van reeds ingebrachte voorschrijvers. Gelieve deze lijst niet te gebruiken en de voorschrijver steeds toe te voegen aan de hand van het plusteken.

Geef vervolgens de prestatiecodes in en klik op 'eAttest aanmaken'. Het elektronisch getuigschrift wordt meteen doorgestuurd naar de mutualiteit.

'Supplement verzenden naar eAttest': Hier geeft u de toestemming om het aangerekende supplement te communiceren aan de mutualiteit.

'Bereken supplementen automatisch': Voor sommige technische prestaties kan u bijkomende honoraria aanrekenen als de prestatie in een bepaalde periode wordt uitgevoerd. Deze prestatiecode wordt automatisch berekend en toegevoegd indien deze optie is aangevinkt.

Met 'Naar eBox Verzenden' wordt bedoeld dat er een bewijs van betaling wordt doorgestuurd naar de eBox van de patiënt. U kan per patiënt bepalen of u dit wil aanvinken. Elke Belgische burger beschikt over een eBox. Artsen zijn tevens verplicht een bewijs van betaling af te leveren aan de patiënt ook als het over een prestatie van €0 gaat.