In 'Stap 7 Medicatie' kan medicatie worden voorgeschreven, op een klassiek of een elektronisch voorschrift. Indien u meerdere geneesmiddelen wenst voor te schrijven kan u hier de werkwijze terugvinden.


Om gebruik te maken van de elektronische voorschriften moet het rijksregisternummer van de patiënt ingevuld zijn. Eveneens dient het eHealth-certificaat te zijn opgeladen of moet er een geldige eHealth-sessie zijn. 
Geneesmiddelen kunnen worden opgehaald op productnaam of stofnaam. Van zodra enkele karakters worden getypt zal een lijst met suggesties worden getoond. 
Bij het aanklikken van een suggestie zal een pop-up worden geopend met een weergave van dit geneesmiddel in verschillende hoeveelheden en dosissen. Om medicatie toe te voegen aan het contact, klikt u op het plusteken.


Als u op de blauwe wereldbol klikt naast het geneesmiddel dan wordt u omgeleid naar de webpagina van het BCFI op het geneesmiddel dat u zocht. 
Hierna dient u de posologie nog in te vullen en kan u het aantal voorschriften nog wijzigen evenals de einddatum van de uitvoerbaarheid. Ook kan u de zichtbaarheid (VISI-vlag) van het voorschrift bepalen. Het voorschrift is standaard zichtbaar voor alle apotheken als de eID wordt uitgelezen. Wanneer gekozen wordt voor 'Niet zichtbaar voor apotheken' zal de patiënt een papieren of digitaal bewijs van het voorschrift moeten kunnen voorleggen bij de apotheek. 
Tenslotte klikt u op "Voorschriften aanmaken", waarna automatisch voor elk product een apart voorschrift wordt aangemaakt. De patiënt kan hierna gewoon met zijn eID/rijksregisternummer naar de apotheek gaan om de medicatie af te halen. Het blijft nog steeds mogelijk om de voorschriften af te drukken en een klassiek voorschrift aan te maken. Het afdrukformaat blijft hetzelfde: 'DL-formaat' of 'Enveloppe-formaat'.

Meer informatie over dematerialisatie (sinds 15/09/2021), vindt u hier.
Stap 6: Evaluatie / Stap 8: Andere behandeling