In 'Stap 7 Medicatie' kan medicatie worden voorgeschreven, op een klassiek of een elektronisch voorschrift.


Om elektronisch voor te schrijven moet het rijksregisternummer van de patiënt ingevuld zijn. Eveneens dient het eHealth-certificaat te zijn opgeladen of moet er een geldige eHealth-sessie zijn. 


Geneesmiddelen kunnen worden opgehaald op productnaam of stofnaam. Van zodra enkele karakters worden getypt zal een lijst met suggesties worden getoond. 
Bij het aanklikken van een suggestie zal een pop-up worden geopend met een weergave van dit geneesmiddel in verschillende hoeveelheden en dosissen. Om medicatie toe te voegen aan het contact, klikt u op het plusteken.


Als u op de blauwe wereldbol klikt naast het geneesmiddel dan wordt u omgeleid naar de webpagina van het BCFI.Hierna dient u de posologie nog in te vullen en kan u het aantal voorschriften bepalen. Ook kan u de zichtbaarheid (VISI-vlag) van het voorschrift bepalen. Wanneer gekozen wordt voor 'Niet zichtbaar voor apotheken' zal de patiënt een papieren of digitaal voorschrift moeten voorleggen bij de apotheek. 


Het geneesmiddel wordt onmiddellijk elektronisch voorgeschreven. Indien u een klassiek voorschrift wil maken kan u de optie 'Medicatie elektronisch voorschrijven' deactiveren.Het blijft nog steeds mogelijk om de voorschriften af te drukken en een klassiek voorschrift aan te maken. Het afdrukformaat blijft hetzelfde: 'DL-formaat' of 'Enveloppe-formaat'.Stap 6: Evaluatie / Stap 8: Andere behandeling