Na het ingeven van de patiëntengegevens kan u uw voorschrift aanmaken. Dat kan op twee manieren: via een template of door het geneesmiddel manueel op te zoeken.


a. Templates via Mijn bibliotheek


Via de knop "Mijn bibliotheek" kan u snel een geneesmiddel ophalen vanuit uw templates. Deze kan u zelf aanmaken in de instellingen. Meer informatie daarover vindt u hier.
b. Manueel een geneesmiddel toevoegen


Onder geneesmiddelen kan u zoeken op productnaam of op stofnaam.Vul het gewenste product in en selecteer de juiste verpakking uit de lijst via het plusteken. Verder kan u nog enkele acties uitvoeren:

  • Dubbele pijlen: om het product als stofnaam klaar te zetten
  • Wereldbol: voor meer informatie op de webpagina van het BCFI
  • Pillen: voor de bijsluiter van het geneesmiddel 

Nadat u een geneesmiddel hebt geselecteerd, zal een pop-up worden weergegeven om het voorschrift te bewerken. De posologie is steeds verplicht om in te vullen. Klik ten slotte op 'Toevoegen' om het voorschrift klaar te zetten.
Wanneer u de gewenste producten hebt toegevoegd, klikt u op de groene knop 'Verzenden'. Als alles correct verloopt, wordt er voor elk geneesmiddel een voorschrift aangemaakt met bijbehorende Recipe-ID (RID). De patiënt kan de voorschriften nu met de eID gaan ophalen bij de apotheek. Hoewel dit niet langer nodig is, kan u de voorschriften ook nog afdrukken (op A4-formaat) of verzenden via mail. Voor het doorsturen via mail hebt u de keuze om enkel de barcode te verzenden (volgens de bepalingen van de GDPR) of het volledige voorschrift.