Na het ingeven van de patiëntengegevens kan u onder geneesmiddelen kiezen om te zoeken op productnaam of op stofnaam.Aan de hand van de zoekbalk kan u het gewenste geneesmiddel selecteren. Vervolgens wordt een lijst opgehaald met de beschikbare producten.Nadat u het geneesmiddel hebt ingegeven, zal een lijst worden opgehaald met alle beschikbare producten. Aan de hand van het plusteken selecteert u het geneesmiddel dat u wil voorschrijven. Wanneer u op de dubbele pijltjes klikt, zal hetzelfde geneesmiddel worden klaargezet maar als stofnaam.


Door op de wereldbol te klikken krijgt u meer informatie over het betreffende geneesmiddel op de webpagina van het BCFI. Aan de hand van het pil-icoontje wordt een bijsluiter van het geneesmiddel opgehaald. Tenslotte wordt rechts ook de prijs per geneesmiddel weergegeven indien beschikbaar.  

Nadat u een geneesmiddel hebt geselecteerd, zal een pop-up worden weergegeven om het voorschrift te bewerken. De posologie is steeds verplicht om in te vullen. De patiënteninstructies zijn alleen zichtbaar voor de apotheek en worden niet weergegeven op het voorschrift.


De datum van uitvoerbaarheid staat standaard ingesteld op één jaar, maar is aanpasbaar. Verder kan u het aantal voorschriften bepalen en of deze zichtbaar mogen zijn op de eID van de patiënt. Tenslotte klikt u op 'Toevoegen' om het voorschrift klaar te zetten.

Indien u reeds geneesmiddelen hebt opgeslagen in de instellingen, kan u deze producten hier ophalen via 'Mijn bibliotheek' onder 'Voorschrijftemplates'. Meer informatie daarover vindt u hier.


Wanneer u de gewenste producten hebt toegevoegd, klikt u op 'Verzenden'. Als alles correct verloopt, wordt er voor elk geneesmiddel een voorschrift aangemaakt met bijbehorende Recipe-ID (RID). De voorschriften zijn nu ook beschikbaar op de eID van de patiënt. Hoewel dit niet langer nodig is, kan u de voorschriften ook nog afdrukken (op A4-formaat) of verzenden via mail. Voor het doorsturen via mail hebt u de keuze om enkel de barcode te verzenden (volgens de bepalingen van de GDPR) of het volledige voorschrift.