Na het ingeven van de patiëntengegevens kan u uw voorschrift aanmaken. Dat kan op twee manieren: via een template of door het geneesmiddel manueel op te zoeken.

a. Templates via Mijn bibliotheek

Via de knop "Mijn bibliotheek" kan u snel een magistrale bereiding ophalen vanuit uw templates. Deze kan u zelf aanmaken in de instellingen. Meer informatie daarover vindt u hier.

b. Manueel een geneesmiddel toevoegen

Onder geneesmiddelen kan u aanduiden dat u een magistrale bereiding wenst toe te voegen.

Er verschijnt een pop-up waar u zelf de bereiding kan ingeven volgens het weergegeven principe. Klik ten slotte op 'Toevoegen' om het voorschrift klaar te zetten.

Wanneer u de gewenste producten hebt toegevoegd, klikt u op de groene knop 'Verzenden'. Als alles correct verloopt, wordt er voor elk geneesmiddel een voorschrift aangemaakt met bijbehorende Recipe-ID (RID). De patiënt kan de voorschriften nu met de eID gaan ophalen bij de apotheek.

Hoewel dit niet langer nodig is, kan u de voorschriften ook nog afdrukken (op A4-formaat) of verzenden via mail. Voor het doorsturen via mail hebt u de keuze om enkel de barcode te verzenden (volgens de bepalingen van de GDPR) of het volledige voorschrift.