1. Geef de naam of rijksregisternummer van de patiënt in, controleer indien gewenst de verzekerbaarheid.

2. Zoek een geneesmiddel op stofnaam, productnaam of OTC

3. Selecteer het geneesmiddel door op het plusteken te klikken

4. Noteer de posologie, duurtijd en instructies voor de patiënt. Indien nodig kan er ook een gestructureerde posologie worden toegepast.

5. Selecteer het aantal voorschriften de periodiciteit en de uitvoerbaarheid. Klik vervolgens op de knop ‘Afwerken’. Het voorschrift wordt nu aangemaakt.

6. Als het voorschrift correct werd aangemaakt verschijnt er een barcode

7. Tenslotte krijgt u de mogelijkheid om het voorschrift af te drukken of per mail te versturen.