U hebt een geldige eHealth-sessie nodig voor de volgende zaken: de verzekerbaarheid van de patiënt opvragen, elektronisch facturen, elektronisch voorschrijven en elektronisch verslagen ontvangen.

Om een geldige eHealth-sessie te bekomen hebt u twee opties: inloggen via eHealth of uw eHealth-certificaat uploaden in Mediris.

Inloggen via eHealth

Wanneer u inlogt via eHealth, hebt u gedurende 24 uur een geldige eHealth-sessie. Hierna zal u opnieuw op deze manier moeten inloggen.

Surf naar https://login.mediris.be/ en klik op de groene knop 'Aanmelden via eHealth:

Hier kan u kiezen tussen aanmelden via itsme of met de eID-kaartlezer.

Aanmelden via itsme

Kies hier voor aanmelden via itsme:

Vul het gsm-nummer in van de smartphone waarop itsme geïnstalleerd staat:

Open de itsme-app op uw smartphone en klik op de aanvraag om aan te melden:

Klik op 'Bevestig' en volg de verdere instructies die op het scherm verschijnen:

Nu moet u uw profiel selecteren. Kies in het menu voor arts:

Tenslotte dient u nog toestemming te verlenen aan Mediris om in te loggen:

Aanmelden via eID-kaartlezer

Hier kiest u voor aanmelden via eID-kaartlezer:

Sluit de kaartlezer aan, steek uw eID in de kaartlezer en klik op 'Aanmelden':

Selecteer uw certificaat uit de lijst en klik op 'OK':

Geef de PIN-code in van uw eID:

eHealth-certificaat

Een eHealth-certificaat is drie jaar geldig. Wanneer dit in Mediris is opgeladen, kan u gewoon inloggen met uw e-mailadres en wachtwoord en u hebt een geldige eHealth-sessie.

Hoe u een eHealth-certificaat aanvraagt, leest u hier.

Hoe u uw eHealth-certificaat kan uploaden in Mediris, vindt u hier.