Betalingsuitnodiging aanmaken

Wanneer de patiënt het (volledige) bedrag niet aan u betaalt op het moment van de consultatie, kan u nog een betalingsuitnodiging opmaken.

Hiervoor moet het betaalde bedrag lager liggen dan het te betalen bedrag. Zo geeft u aan dat er nog een verschuldigd bedrag is.

Wanneer de bedragen correct staan werkt u het contact af. In het geval van eFact verschijnt de pop-up voor de betalingsuitnodiging meteen. Bij eAttest moet u nog even doorklikken op "Betalingsuitnodiging".

Vervolgens kan u het e-mailadres van de patiënt invullen of controleren, en het document verzenden. U kan uzelf ook in CC zetten van deze mail.

Geeft u de betalingsuitnodiging liever op papier mee met de patiënt? Klik dan op "Afdrukken".

Openstaande betalingen opvolgen

In het tabblad "Rapportering" kan u de betalingsuitnodigingen opvolgen. Selecteer "Onbetaald" in het dropdownmenu en klik op het vergrootglas.

Klik op de drie puntjes om het contact te bekijken en het betaalde bedrag aan te passen.