De online agenda is beschikbaar in de module Mediris Specialist Premium. Bent u geïnteresseerd in een proefperiode? Vraag deze hier aan!

Vooraleer u de online agenda beschikbaar kan maken voor uw patiënten, dient u enkele zaken te configureren. Hieronder vindt u een stappenplan terug.

a. Locaties

In de instellingen bij "Locaties" dient er ten minste één locatie aangemaakt te zijn. Deze locatie en het bijbehorende adres zullen zichtbaar zijn voor de patiënt.

b. Consultatietypes

Ga naar de instellingen en vervolgens naar "Consultatietypes". Voeg minstens één type toe, deel deze met de praktijk en maak deze online boekbaar. Geef ook de duurtijd van de afspraak aan.

Deze types zullen achteraf zichtbaar zijn in uw online agenda. De patiënt kan zo de reden van de afspraak aanduiden.

c. Werkschema

Open de agenda en kies er via de knop "Acties" voor om de beschikbaarheden te editeren. Via deze werkschema's kan u aangeven wanneer u beschikbaar bent voor welke consultatietypes.

Selecteer het gewenste tijdslot en pas volgende zaken indien nodig aan:

• Locatie: indien u op meerdere plaatsen werkt, kan u hier de locatie aanduiden waar u op dat moment aanwezig zal zijn
  • Consultatietypes: hier geeft u aan voor welke redenen van contact u op dat moment beschikbaar bent. Deze types zullen zichtbaar zijn voor de patiënt
  • Herhaling: indien dit bv. wekelijks hetzelfde werkschema zal zijn, kan u hier aangeven hoe vaak de beschikbaarheid herhaald moet worden
  • Kleur: zo is in één oogopslag duidelijk om welke beschikbaarheid het gaat in de agenda

Belangrijk: Zorg ervoor dat de beschikbaarheid online boekbaar is.

Maak zoveel tijdsloten aan als nodig.

d. Online boeken

Ga ten slotte naar de instellingen en kies voor "Online boeken". Hier kan u onder andere volgende zaken configureren:

• Maximale boekingstermijn vooruit: Dit geeft aan hoe lang van tevoren de patiënt een afspraak kan maken
  • Minimale boekingstermijn vooruit: Dit specifieert vanaf wanneer de patiënt een afspraak kan maken, bv. de afspraak moet minstens één dag eerder worden gemaakt
  • Minimale annuleringstermijn voor de afspraak: Dit geeft aan hoe lang van tevoren een patiënt zijn afspraak online kan annuleren

Klik op "Bewaren en synchroniseren" en vernieuw de pagina. De links die verschijnen kan u (laten) inbouwen op uw website.