Het kan gebeuren dat u uw eHealth-certificaat moet herroepen. Bijvoorbeeld bij verlies van de computer waar het bestand op staat, of wanneer de eigenaar het wachtwoord vergeten is.

Benodigdheden

• De toepassing van de overheid voor beheer van de eHealth-certificaten (klik hier om dit te downloaden via de knop 'Toegang tot de toepassing'.
  • Het programma Java (klik hier om dit te downloaden)
  • Een kaartlezer
  • Uw eID en de bijbehorende pincode

Stap 1: Mijn eHealth-certificaat herroepen

Kies voor de optie 'Herroep uw eHealth-certificaat':

Selecteer het certificaat dat u wenst te herroepen:

Selecteer de reden tot herroeping van het certificaat:

Klik op 'Volgende' en volg de verdere instructies op het scherm.

Stap 2: Een nieuw eHealth-certificaat aanvragen

Vervolgens dient u een nieuw eHealth-certificaat aan te vragen en dit ook op te laden in uw Mediris-account.

Klik hier voor de nodige instructies.