U hebt een geldige eHealth-sessie nodig voor de volgende functies in Mediris: de verzekerbaarheid van de patiënt opvragen, elektronisch facturen, elektronisch voorschrijven en elektronisch verslagen ontvangen.

Om een geldige eHealth-sessie te bekomen hebt u twee opties:

• inloggen via eHealth (voor meer info, klik hier)
  • uw eHealth-certificaat opladen in Mediris

Voor meer info rond het aanvragen van een certificaat, klik hier.

1. Om uw eHealth-certificaat op te laden, gaat u naar uw instellingen > Account.

2. Wanneer u naar beneden scrolt, klikt u onder 'eHealth' op 'eHealth-certificaat instellen'.

3. Klik op 'Kies bestand' en zoek uw certificaat in uw bestanden:
  • Windows: u vindt uw certificaat terug op uw C-schijf > map 'Gebruikers/Users' > map 'UwNaam' > map 'eHealth' > map 'Keystore'.

• Mac: via Finder zoekt u het mapje eHealth. Hierin vindt u de keystore-map terug met daarin uw certificaat.

4. Geef het wachtwoord in dat u hebt aangemaakt tijdens het aanvragen van uw certificaat. Klik op 'Bijwerken'.

Indien u problemen hebt met het opladen van uw certificaat, controleer dan zeker de grootte van het bestand. Indien dit slechts 3KB is, dient u het certificaat nog te vervolledigen. Hoe u dat doet, leest u hier.