U hebt een geldige eHealth-sessie nodig voor de volgende functies in Mediris: de verzekerbaarheid van de patiënt opvragen, elektronisch facturen, elektronisch voorschrijven en elektronisch verslagen ontvangen.

Om een geldige eHealth-sessie te bekomen hebt u twee opties:

• inloggen via eHealth (voor meer info, klik hier)
  • uw eHealth-certificaat uploaden in Mediris

Via deze link kan u een eHealth-certificaat aanvragen. Om dit programma te kunnen downloaden, dient u Java geïnstalleerd te hebben.

Als u het programma gedownload hebt, dient u eerst uw certificaat aan te vragen en vervolgens de aanvraag te vervolledigen.

Certificaat aanvragen

Om een certificaat aan te vragen, hebt u de volgende zaken nodig:

• uw eID
  • een kaartlezer

1. Klik op 'Vraag een nieuw certificaat aan'.

2. Klik op 'Volgende'.

3. Accepteer de algemene voorwaarden.

4. Kies uw gebruikersprofiel: Belg of domicilie in België / geen Belg en domicilie is niet in België.

5. Duid aan voor wie u een certificaat aanvraagt.

6. Geef een e-mailadres en een telefoonnummer in.

7. Kies een wachtwoord. Dit moet minstens 8 karakters lang zijn en een cijfer of een symbool bevatten. Bij het uploaden van uw certificaat in Mediris zal u dit wachtwoord nog eens moeten ingeven.

8. Klik op 'Volgende' en geef de pincode van uw eID in.

9. Klik op 'OK'. Nu is uw certificaat aangevraagd en dient u dit nog te vervolledigen.

De aanvraag vervolledigen

1. Klik op 'Vervolledig de aanvraag voor het eHealth-certificaat en ETK'.

2. Vul het wachtwoord in dat u zonet hebt aangemaakt en klik op 'Open keystore'.

3. Klik op 'Installeer uw certificaat en start de creatie van uw eHealth ETK'.

Voor meer info rond het uploaden van uw certificaat in Mediris, klik hier.