U hebt een geldige eHealth-sessie of een eHealth-certificaat nodig voor de volgende functies in Mediris: de verzekerbaarheid van de patiënt opvragen, elektronisch factureren, elektronisch voorschrijven en elektronisch verslagen ontvangen.

Via deze link kan u een eHealth-certificaat aanvragen. Om dit programma te kunnen downloaden, dient u Java geïnstalleerd te hebben.

Als u het programma gedownload hebt, dient u eerst uw certificaat aan te vragen en vervolgens de aanvraag te vervolledigen.

Certificaat aanvragen

Om een certificaat aan te vragen, hebt u de volgende zaken nodig:

• uw eID
  • een kaartlezer

Werkwijze

1. Klik op 'Vraag een nieuw certificaat aan'.

2. Klik op 'Volgende'.

3. Accepteer de algemene voorwaarden.

4. Kies uw gebruikersprofiel: Belg of domicilie in België / geen Belg en domicilie is niet in België.

5. Duid aan voor wie u een certificaat aanvraagt.

6. Geef een e-mailadres en een telefoonnummer in. Indien u er twee wil ingeven moeten dit twee verschillende e-mailadressen en telefoonnummers zijn.

7. Kies een wachtwoord. Dit moet minstens acht karakters lang zijn en een cijfer of een symbool bevatten. Bij het uploaden van uw certificaat in Mediris zal u dit wachtwoord nog eens moeten ingeven.

8. Klik op 'Volgende' en geef de pincode van uw eID in.

9. Klik op 'OK', het certificaat is aangevraagd maar dient nog te worden vervolledigd

De aanvraag vervolledigen

1. Klik op 'Vervolledig de aanvraag voor het eHealth-certificaat en ETK'.

2. Vul het wachtwoord in dat u zonet hebt aangemaakt en klik op 'Open keystore'.

3. Klik op 'Installeer uw certificaat en start de creatie van uw eHealth ETK'.

Het certificaat werd aangemaakt en staat opgeslagen op uw computer. Dit dient vervolgens te worden opgeladen in uw Medirisaccount. Voor meer informatie rond het opladen van uw certificaat in Mediris, klik hier.