Om snel een patiëntendossier aan te maken kan u de eID van de patiënt uitlezenHiervoor dient u de eID Viewer te downloaden en te openen. Steek vervolgens de eID in de kaartlezer en sleep de pasfoto naar Mediris. De gegevens worden overgenomen.

Klik hier voor meer informatie over de eID Viewer-software.

Is het niet mogelijk om de eID uit te lezen? Dan kan u ook manueel een dossier aanmaken. Klik op de knop "Nieuwe patiënt" in het tabblad "Patiënten".

De volgende velden zijn verplicht om in te vullen:

• Geboortedatum
  • Voornaam
  • Achternaam

Ten slotte klikt u op "Nieuwe patiënt aanmaken".

Indien u een eHealth-certificaat hebt opgeladen en u geeft het rijksregisternummer van de patiënt in, worden de geboortedatum en de naam automatisch aangevuld.