Er zijn in Mediris Specialist twee manieren om een patiëntendossier aan te maken. Enerzijds via de knop 'Nieuwe patiënt', anderzijds door de eID van de patiënt uit te lezen.

Bij een manuele registratie via de knop 'Nieuwe patiënt' dient het rijksregisternummer van de patiënt te worden ingegeven. Voor patiënten die geen rijksregisternummer hebben kan u de gegevens aanvullen. Er is minimaal een geboortedatum, naam en voornaam nodig om een patiëntendossier te kunnen bewaren.

Een snellere manier om de gegevens in te vullen, is door vanuit het programma eID Viewer de foto van de patiënt te verslepen naar Mediris. De gegevens van de eID worden gekopieerd naar het dossier. Tenslotte klikt u op 'Bewaren' om het patiëntendossier aan te maken.

Wanneer u gegevens aanpast, dient u bovenaan steeds op 'Bewarente klikken.