In het onderdeel 'Betalingsuitnodigingen' kunnen alle betalingsuitnodigingen worden opgehaald. Er wordt een betalingsuitnodiging gegenereerd wanneer het ontvangen bedrag lager is dan het 'Te ontvangen' bedrag. Via dit scherm kan u van deze betalingsuitnodigingen ook facturen genereren.

Opgeletde betalingsuitnodigingen worden per wachtpost op een andere manier verwerkt. Voor de juiste werkwijze dient u contact op te nemen met uw wachtpostmanager of coördinator.

De betalingsuitnodigingen worden opgesplitst en kunnen per rubriek worden opgehaald.

• Acties: door meerdere uitnodigingen aan te vinken kan u meerdere betalingsuitnodigingen downloaden in één keer;
  • Zoekbalk: zoeken op patiëntnaam of contact-ID;
  • Filter op status: uitnodigingen filteren op 'Niet verzonden' en 'Verzonden'.
  • Uitgebreid zoeken: zoeken op rijksregisternummer, naam, Contact ID en naam van de arts

• Oog-icoon: betalingsuitnodiging bekijken en/of afdrukken
  • Flyer-icoon: betalingsuitnodiging verzenden per mail of manueel
  • Tekstballon: opmerkingen toevoegen aan de betaling

De betalingstermijn en andere gegevens van de betalingsuitnodiging kunnen worden gewijzigd via het instelling-icoon.

Op het moment dat een betalingsuitnodiging via dit scherm wordt verzonden, wordt er automatisch een factuur aangemaakt op de achtergrond. Elke factuur heeft een uniek nummer en kan ook een gestructureerde betalingsmededeling bevatten.