Mediris Recipe biedt de mogelijkheid om voorschriften te bewaren onder 'typevoorschriften'. U kan bijvoorbeeld voorschriften per diagnose opslaan. (vbGastro Entiritis)

1. Via het tabblad 'Instellingen' kiest u voor 'Typevoorschriften'

2. Klik op 'Nieuw Typevoorschrift'

3. Geef het voorschrift een naam en selecteer de geneesmiddelen die u wil groeperen. De posologie dient meteen te worden ingevuld maar kan steeds worden gewijzigd.

4. Vervolgens kan u het voorschrift afwerken. Het aangemaakte voorschrift komt terecht in de lijst ‘Typevoorschriften'.

5.  U kan de opgeslagen typevoorschriften ophalen via het menu 'Typevoorschriften'.