Het kan lastig zijn om bij het aanmaken van een nieuw voorschriften steeds uw geneesmiddelen manueel te moeten ingeven. Daarom is het ook mogelijk om uw eigen voorschrijftemplates aan te maken. Ga hiervoor naar de instellingen en kies voor "Voorschrijftemplates".

Het is ook mogelijk om uw OTC-producten en uw magistrale bereidingen op te slaan.

a. Voorschrijftemplates

Maak een nieuwe template aan en geef deze een naam. Vervolgens voegt u de gewenste geneesmiddelen/producten toe door ze in te geven in de zoekbalk. U kan zoeken op product- of stofnaam, of een OTC-product of magistrale bereiding toevoegen. Klik ten slotte op "Bewaren".

De opgeslagen templates kunnen tijdens het voorschrijven worden opgehaald via de knop 'Mijn bibliotheek'. Meer informatie daarover vindt u hier.

b. OTC-producten

Hier kan u zelf een OTC-product toevoegen aan uw lijst door in de pop-up de naam en de posologie in te vullen. U kan ook zoeken in de lijst van erkende producten.

De opgeslagen templates kunnen tijdens het voorschrijven worden opgehaald via de knop 'Mijn bibliotheek'. Meer informatie daarover vindt u hier.

c. Magistrale bereidingen

Hier kan u zelf een magistrale bereiding toevoegen aan uw lijst door in de pop-up de gevraagde velden in te vullen. U kan ook zoeken in het Therapeutisch Magistraal Formularium.

De opgeslagen templates kunnen tijdens het voorschrijven worden opgehaald via de knop 'Mijn bibliotheek'. Meer informatie daarover vindt u hier.