Voordat u elektronisch kan factureren via Mediris zijn er een aantal zaken die u moet configureren. We lijsten ze hieronder graag voor u op.

Account activeren

U kan uw account activeren en een wachtwoord instellen via https://login.mediris.be/ ("Activeer uw account"). Hebt u nog geen account? Vraag hier een proefperiode aan!

eHealth-sessie

Om te kunnen factureren moet u een geldige eHealth-sessie hebben. Zo authentiseert u zich als arts.

Deze eHealth-sessie kan u op twee manieren bekomen:

• Door een eHealth-certificaat aan te vragen en op te laden in uw account (klik hier voor de handleiding)
  • Door in te loggen via itsme of met uw eID. Selecteer hierbij zeker het profiel van arts (klik hier voor de handleiding)

Belangrijk: We raden aan om een eHealth-certificaat op te laden. Zonder certificaat kan u niet elektronisch factureren indien er een storing is op het itsme-platform.

Krijgt u hier graag hulp bij? Contacteer ons gerust via support@mediportal.be!

Bankgegevens invullen

In de algemene instellingen moet u uw KBO-nummer en uw bankrekeningnummer invullen. Op deze rekening zullen de mutualiteiten de betalingen uitvoeren in het geval van eFact.

Gebruikt u enkel eAttest? Dan volstaat het KBO-nummer.