Het is mogelijk om vanuit EyeFile de verbinding te maken met Mediris eFact en/of eAttest. Hiervoor start u een consultatie op en opent u de pop-up om de prestaties te registreren. Selecteer de gewenste prestatiecombinatie.


Indien u dit via de derdebetalersregeling wilt afrekenen, is het belangrijk dat er een asterisk (*) naast de codes staat. Dan wordt het contact doorgestuurd naar Mediris eFact. Werd er geen asterisk toegevoegd, dan zal het contact via Mediris eAttest worden afgewerkt.

Klik ten slotte op de knop 'eAttest / eFact'.

Twijfelt u over welke applicatie het best bij u en uw praktijk past? Lees er hier alles over!


Afhankelijk van uw eerdere keuze wordt u omgeleid naar Mediris eFact of eAttest. In beide gevallen worden de patiëntengegevens en de prestaties overgenomen vanuit EyeFile.

Duid indien nodig de zijde (links/rechts) aan waarop de prestatie werd uitgevoerd. Dat kan u doen via het potloodje naast de juiste code.Werk het contact links onderaan af via de groene knop. De verdere opvolging hangt af van uw keuze om al dan niet via de derdebetalersregeling te werken:

  • Mediris eAttest: het contact wordt meteen verstuurd naar de mutualiteit wanneer u het afwerkt. De patiënt zal binnen enkele dagen de terugbetaling ontvangen.


  • Mediris eFact: het contact wordt aangemaakt, maar wordt nog niet verzonden. Dat mag in het geval van eFact namelijk slechts één keer per dag en per RIZIV-nummer. U kan op het einde van de dag alle aangemaakte contacten tezamen verzenden, maar dat kan ook even goed op het einde van de week bijvoorbeeld. De mutualiteiten gaan dan aan de slag met de verwerking en u zal binnen enkele dagen hun betalingen ontvangen. Klik hier voor meer informatie over de opvolging hiervan.