Via Mediris is het mogelijk om prestaties aan te rekenen voor gehospitaliseerde patiënten. Hiervoor is het van belang dat de juiste code gekozen wordt: er bestaat vaak een ambulante code en een gehospitaliseerde code voor dezelfde prestatie, bv. 144034 vs 144045.

Verder kan u zelf aangeven dat de patiënt gehospitaliseerd is via de opties in het contact.

Klik op 'Selecteer ziekenhuis' en vul in de pop-up de dienstcode in (002 voor gehospitaliseerde patiënten) en selecteer vervolgens het ziekenhuis in kwestie.